Ideellt forum | A Week of Neighbours 20-24 februari
1415
single,single-post,postid-1415,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

A Week of Neighbours 20-24 februari

AWoN network 16x9(1)

10 Feb A Week of Neighbours 20-24 februari

Den 20 – 24 februari 2022 inbjuder Antje Jackelén till ärkebiskopens möte, A Week of Neighbours. Mötet är digitalt och öppet för alla. Det bygger på tre år av intensivt arbete tillsammans med praktiker i Europa som arbetar med och för människor på flykt.

Obs! Mötet är huvudsakligen på engelska, som är det gemensamma språket i praktikernätverket A World of Neighbours. Men det finns flera event under veckan som hålls på svenska.

Programmet ger inblickar i olika typer av framgångsrikt arbete för integration. Det blir även gripande vittnesbörd om det läge som råder vid Europas gränser idag, där människor avhumaniseras och de som försöker hjälpa ibland kriminaliseras. Det redovisar också hur människor som mitt i en flyktingtillvaro tänker framåt och skapar nya möjligheter för sig själva och för andra människor på flykt. Genom ärkebiskopens möte A Week of Neighbours kan vi som tror på ett medmänskligt Europa samlas och göra avtryck som kyrka.

Tips:  Samlas till ett hybridmöte
Inbjud gärna församlingen att titta på Keeping our Humanity Live tillsammans på storbildskärm om situationen tillåter. Eller samla en mindre grupp eller några medarbetare kring en eller flera programpunkter och delta/ titta tillsammans. Här finns hela programmet.

Mer information på svenska på Svenska kyrkans webbplats Ärkebiskopens möte 2022.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar