Ideellt forum | Skriftserie och litteratur
114
single,single-post,postid-114,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Skriftserie och litteratur

Josefin Cateryd310

28 Apr Skriftserie och litteratur

Under denna rubrik vill vi samla artiklar, boktips och presentera de skrifter och böcker som nätverket själv producerar.

Nytt på bokfronten

Vi har nu glädjen att presentera två nya böcker utgivna av Ideellt forum som vi tror kommer att betyda mycket för den fortsatta utvecklingen mot ett ökat engagemang hos medlemmarna inom Svenska kyrkan. Den ena heter Glödkol och eldsjälar och innehåller berättelsen om Ideellt forums uppkomst och korta men innehållsrika historia. Den andra heter En bok om medarbetarskap vilken är en antologi som innehåller olika perspektiv på vad medarbetarskap kan vara. En ypperlig bok för både ideella, förtroendevalda och anställda att läsa och samtala utifrån kring frågor om vad det kan innebära att vara kyrka i vår tid.

 

Sedan tidigare

Böckerna ”Delaktig” och ”Tänk om” samt magasinet ”Man trivs där man behövs” har varit viktiga verktyg och inspirationskällor i Svenska kyrkans lokala sammanhang. Efterfrågan på böckerna har också ökat i samband med våra utbildningar och inom projektet Volontärbyrån i Svenska kyrkan. Utöver dessa böcker har Ideellt forum gett ut en skriftserie som för närvarande innehåller fyra skrifter. Den femte planeras att ges ut under 2013.

 

Senaste tidigare har det kommit flera intressanta böcker av olika karaktär. Svenska kyrkan i Björkekärr har gett ut en bok de kallar Tänk frivilligt, läs mer här

Det har också kommit en spännande bok omkring bibeltexten. Sven Hillert har skrivit om Hopp och Tro i helig text, läs mer här.

Hösten 2009 skrev Per-Anders Sandgren en präst och diakonmötesavhandling som jag hoppas många ska komma att läsa. Den heter Inkorporerad och här hittar du mer information.

Obs, vi hoppas att artikelarkivet och boktipsen ska vara växande i antal. Du får gärna bidra med tips och idéer. Skicka e-post till info@ideelltforum.se så hjälper vi till att sprida goda idéer.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar