Ideellt forum | 700 000 vill engagera sig ideellt i Svenska kyrkan
75
single,single-post,postid-75,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

700 000 vill engagera sig ideellt i Svenska kyrkan

14 Feb 700 000 vill engagera sig ideellt i Svenska kyrkan

Spännande och utmanande siffror i Jonas Bromanders senaste forskningsrapport.

Något som vi vetat länge och som vi utgår ifrån i vårt arbete har nu blivit bekräftat i en ny undersökning. Jonas Bromander redovisar i en forskningsrapport att många fler än vi kanske vanligtvis tror vill engagera sig ideellt inom Svenska kyrkan.

Att så många som 700 000 vill engagera sig i Svenska kyrkan är naturligtvis oerhört positivt men det ställer också några allvarliga frågor till Svenska kyrkans församlingar.

Finns det en vilja att rymma alla som vill engagera sig?
Finns det meningsfulla uppdrag och vem får möjlighet att vara med och tänka kring hur ett engagemang kan ta sig i uttryck?
Finns det tillräckligt många anställda och finns det strukturer och kompetens hos anställda medarbetare för att på ett bra sätt organisera alla som vill engagera sig?

Viktiga och inte alldeles enkla frågor att fundera kring, men det viktigaste är kunskapen att många vill engagera sig och viljan att göra allt för att möjliggöra detta engagemang.

Här kan du läsa Svenska kyrkans pressmeddelande.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar