Ideellt forum | Idédag 2020
979
single,single-post,postid-979,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Idédag 2020

idedag_2020

10 Jun Idédag 2020

Delaktig?! – Hjälpa till eller ha delat ansvar

Vad tänker du på när du hör ordet delaktig? Är det att vara en del av något som är större? Att få forma sin egen del på sitt eget sätt med egna kompetenser och idéer? Att göra det någon annan förberett åt mig att utföra?

Man kan tänka kring begreppet delaktig på så många olika sätt. Ett sätt att tänka är att alla är delar av samma kropp som var och en behövs för att allt ska kunna fungera så bra som möjligt. Ett annat sätt att tänka är att några planerar och att flera genomför det som ska göras. Ett ytterligare sätt är att se på delaktighet som något viktigt och berikande både för den individ som får känna det och för sammanhanget, som genom mångas bidrag, bättre kan uppnå sitt syfte. Oavsett synsätt är alla delar av den kyrka som byggs i församlingens liv.

Innehåll
Under ideellt forums idédag den 3 oktober kommer alla som är med att få arbeta och reflektera kring begreppet Delaktig på många olika sätt. Du kommer få ta del av både forskning om att vara och känna sig delaktig samt få möjlighet att dela andras och egna upplevelser. Du kan också vara med i workshops som bygger på metoder som skapar delaktighet. Fullständigt program kommer under våren.

I år kommer Ideellt forum för första gången webbsända allt gemensamt program samt några av seminarierna. Det innebär att du som inte är med på plats kan delta hemifrån, ensam eller i grupp, var som helst i landet.

Praktisk information
Vi ses på två ”platser”. IRL ses vi i Eskilstuna, Fors kyrka, annars ses vi på webben.
Dagen börjar kl. 9.00 och slutar med mässa kl. 18.00. I Eskilstuna samlas vi i Fors kyrka och rör oss under dagen mellan kyrkan och församlingshemmet.
Mötesbyrån öppnar redan på eftermiddagen fredagen den 2 oktober i Fors församlingshem. Under fredagskvällen kommer fika finnas för dig som kommer redan då.
Boka in den 3 oktober för en inspirerande och fördjupande dag om att ges möjlighet att vara delaktig.

Anmälan
Anmälan öppnar på www.ideelltforum.se under våren.

Arrangörer:
Ideellt forum, Sensus, Eskilstuna pastorat och Strängnäs stift.

Väl mött IRL eller via nätet!

 

1Kommentar

Skriv en kommentar