Ideellt forum | Volontärer berikar
461
single,single-post,postid-461,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Volontärer berikar

pitea-blogg

02 Nov Volontärer berikar

Hej!

Jag vill dela med mig av den positiva erfarenhet jag har av att jobba med volontärer i mitt arbete som diakon.

Torsdagar samlas deltagare i Margretelund som ligger mitt i Öjebyns vackra kyrkstad. Det är en hållplats för människor som har behov att komma ut och träffa andra och ha en trevlig stund tillsammans. Alla kan bidra på något sätt när vi träffas. Det ger en god och avslappnad atmosfär att det inte alltid är ett färdigt program, utan alla får komma med idéer om aktiviteter, eller bidra i andakten med diktläsning och musik.

I denna verksamhet har Carina fått ett särskilt uppdrag att vara volontär, som innebär att hon kokar kaffe och har andra praktiska uppgifter. Jag frågade henne hur hon har upplevt att jobba som volontär och hon har bara positiva erfarenheter. Hon får uppskattning för det hon gör, hon träffar nya människor och har även fått nya kompisar. Det enda hon ångrar är att hon inte blev volontär tidigare.

Det jag vill säga är att när Svenska kyrkan öppnar dörren för människor med olika kunskaper och livserfarenheter är det berikande för den enskilda människan och genererar energi till en kyrka som vill utveckling.

I Piteå församling vill vi tacka alla våra ca 300 volontärer för deras olika insatser under året, med att inbjuda till en volontärfest på Nolia City konferens med en smarrig buffé och underhållning med Swinging Wheel band. Det ser vi fram emot i novembermörkret när vi behöver lite ljus i tillvaron.

Ulla Rehnström,
diakon och volontärsamordnare i Piteå församling som är en av huvudmännen för Ideellt Forum.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar