Ideellt forum | Viktigt upprop till Svenska kyrkans församlingar! Läs och agera …
442
single,single-post,postid-442,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Viktigt upprop till Svenska kyrkans församlingar! Läs och agera …

volontarbyran

17 Sep Viktigt upprop till Svenska kyrkans församlingar! Läs och agera …

Hej!

Jag heter Maria Alsander och är verksamhetsledare på Volontärbyrån, och jag har via er hemsida http://www.svenskakyrkan.se/kyrkaochsamhalle/vill-du-hjalpa-till förstått att ni har ett stort engagemang inom asyl och integration.

 

Fler ideella uppdrag behövs

De senaste veckorna har många människor kontaktat Volontärbyrån och frågat vad de kan göra för att hjälpa situationen för de asylsökande som tagit sig till Sverige. Vi vill därför uppmuntra er och de församlingar som ni har kontakt med att beskriva era behov av frivilliga i annonser på Volontärbyrån. Det finns drygt hundra uppdrag över hela Sverige där man kan göra skillnad inom asyl och integration – men de som söker efter uppdrag är långt fler, engagemanget är stort! Alla uppdrag som församlingar i Svenska kyrkan publicerar syns på Svenska kyrkans egen sida för ideella uppdrag ”Volontärbyrån i Svenska kyrkan” www.volontarbyran.org/svenskakyrkan och på www.volontarbyran.org . Tillsammans når sajterna många människor som vill engagera sig ideellt.

 

Det enda ni behöver göra är att registrera er församling, en kontaktperson och beskriva vad ni behöver hjälp med. Såklart är det kostnadsfritt!

Klicka här för att lägga ut ett uppdrag och söka efter fler ideella medarbetare >> http://admin.volontarbyran.org/volontarbyran/organisationer_registering.aspx

Vill ni ha hjälp att registrera eller formulera ett ideellt uppdrag, kontakta oss på info@volontarbyran.org eller 0771-24 14 00. Det går såklart också bra att kontakta mig direkt vid eventuella frågor.

 

Samarbete mellan Volontärbyrån och Ideellt forum

Sedan flera år tillbaka samarbetar Ideellt forum i Svenska kyrkan och Volontärbyrån, bland annat kring verktyget  ”Volontärbyrån i Svenska kyrkan”. När samarbetet påbörjades var ledorden ”det ska vara lätt att finns sin uppgift för den som vill göra en ideell insats i Svenska kyrkan”. Något vi fortfarande arbetar efter. Målet är att öppna vägar och utveckla det ideella engagemanget i församlingslivet. För mer information om Ideellt forum i Svenska kyrkan, se hemsidan: http://ideelltforum.se/ eller kontakta JanOlof Nordström, janolof.nordstrom@sensus.se, 070-6352467.

 

Vänliga hälsningar,

Maria Alsander

Inga kommentarer

Skriv en kommentar