Ideellt forum | Medverkande Idédag 2020
1050
single,single-post,postid-1050,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Medverkande Idédag 2020

if_medverkande_2

02 Jun Medverkande Idédag 2020

Cecilia Nanfeldt, Eva Henriksson, Jonas Hagström, Julia Klein, Lena Jonsson, Martin sjökvist
Mattias bähr, och Pär Lindberg. Läs mer om vilka som kommer att medverka på årets idédag.

LENA JONSSON
Knacka på! – barnens kulturrum

Barnens kulturrum på Stadsbiblioteket i Borås ger barn och deras närstående möjlighet att vara delaktiga genom att involvera, inspirera och inkludera besökarna. Lena Jonsson presenterar delaktighetsmodellen från forskningsrapporten Rum för de yngsta. Lena Jonsson arbetar som verksamhetsutvecklare på Biblioteken i Borås och var projektledare vid tillblivelsen av verksamheten Knacka på!

if_medverkande_lena

MATTIAS BÄHR, KYRKOHERDE, EVA HENRIKSSON, DIAKON OCH HALLA SHAHIN, IDEELL I OXELÖSUNDS FÖRSAMLING
Ett strategiskt församlingsbyggande med ideella medarbetare i Oxelösunds församling. Hur kan församlingen växa med hjälp av ideella krafter? Hur blir olika kulturella bakgrunder och åldrar delaktiga? Kan självständiga grupper av ideella bli mer delaktiga i församlingslivet?

if_medverkande_maththias if_medverkande_evaif_medverkande_halla

JULIA KLEIN
Julia har varit engagerad i kyrkan sedan konfirmationen 2015. Hon har främst varit engagerad som ung ledare men även som distriktsordförande i Svenska kyrkans unga i Strängnäs distrikt 2018-2020. I nuläget studerar Julia till sjuksköterska och hoppas en dag på att kunna utbilda sig till diakon.

if_medverkande_julia

MARTIN SJÖKVIST OCH PÄR LINDBERG, SÖRBYKYRKAN
Martin och Pär är ideellt engagerade i Sörbykyrkan, en EFS-församling i Örebro. Martin leder ett lovsångsteam, planerar verksamheten för gospelkören och hoppar in i teknikteamet vid behov. Pär leder också ett lovsångsteam, är med i gospelkörens körråd men även i församlingens styrelse. Han har också hållit predikningar ett antal gånger.

if_medverkande_martin if_medverkande_pär

CECILIA NANFELDT
Vem är församlingen? Vem har fått kallelsen, identiteten och uppdraget att vara kyrka? Vilka svar finns på de frågorna i en Evangelisk Luthersk kyrka och hur kan de svaren vara med och forma församlingslivet? Cecilia Nanfeldt är teolog och forskare vid enheten för forskning och analys vid Kyrkokansliet.

if_medverkande_cecillia

JONAS HAGSTRÖM
Inspirerad av uppväxten med en galen entreprenörspappa har Jonas genom livet förverkligat den ena idén efter den andra. Jonas har vägrat att lyssna på omgivningen som sagt ”det där kommer aldrig att gå”, utan istället anammat inställningen ”någon måste få det att funka”. Inställningen om att våga säga ja och prova sig fram har tagit Jonas på en resa, som ju längre tiden går bara öppnar upp för fler och fler unika möjligheter.

if_medverkande_jonas

Inga kommentarer

Skriv en kommentar