Ideellt forum | Ideella i Gunnarsbyn prisade av Luleå stift
718
single,single-post,postid-718,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Ideella i Gunnarsbyn prisade av Luleå stift

Årets medarbetare

24 Maj Ideella i Gunnarsbyn prisade av Luleå stift

På stiftsfullmäktiges sammanträde delades utmärkelsen ”Årets medarbetare i Luleå stift 2017” ut till de ideella medarbetarna i Gunnarsbyns församling.

Priset delades ut av biskop Hans Stiglund i samband med stiftsfullmäktiges sammanträde på stiftskansliet i Luleå den 20 maj.
– Det känns glädjande och upplyftande och att det vi håller på med verkligen har gett utdelning också, säger Margareta Hansson, församlingsrådet och en av de som tog emot priset.

Rättvisebutik och kafé
En stor del i församlingens arbete med ideella medarbetare är Rättvisebutiken och kaféet i församlingshemmet. Butiken började som ett skåp i församlingshemmet men är i dag den största ideellt drivna Rättvisebutiken i landet.

>En film om pristagarna finns på Luleå stifts Youtubekanal

Nomineringen
”De ideella medarbetarna i Gunnarsbyns församling har tillsammans med prästen Mogens Amstrup-Jacobsen under en lång tid byggt upp församlingens verksamhet.Det är ett unikt lyckosamt exempel på att kyrkan kan vara relevant och viktig för de människor som bor på platsen. Det hade aldrig lyckats om inte alla hjälpt varandra!”

Bakgrund
Årets medarbetare i Luleå stift bygger på en motion i stiftsfullmäktige år 2011. Syftet är att uppmuntra ett arbetslag, en enskild eller grupp anställda eller ideella medarbetare för någon särskild innovativ, kvalitativ och uppskattad verksamhet inom kyrkans grundläggande uppgift. Priset är ett stipendium på 10 000 kronor till kompetensutvecklingsinsatser, samt ett diplom.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar