Ideellt forum | 15 dec: Frukostseminarium om frivilligarbete i kyrkan
474
single,single-post,postid-474,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

15 dec: Frukostseminarium om frivilligarbete i kyrkan

volontarer

03 Dec 15 dec: Frukostseminarium om frivilligarbete i kyrkan

Är frivilligarbete inom och för kyrkan en lösning på de problem som kyrka och samhälle står inför?

Frukostseminarium den 15 december

Var med bland de första som får bläddra i en alldeles färsk bok om kyrkan som välfärdsaktör, som Forum släpper i samband med ett Morgonforum tisdagen den 15 december.

Författare till boken är den brittisk-svenska forskaren Martha Middlemiss LéMon som med hjälp av fakta och exempel ifrån Storbritannien och Sverige belyser problem och möjligheter med frivillighet i kyrkan och kyrkan i välfärden.

Stora förändringar pågår inom såväl det svenska välfärdssystemet som i svenska kyrkan och i det offentligas relation till religiösa organisationer över huvud taget. Dessa förändringar har dock inte alltid uppmärksammats som de potentiellt avgörande i hela det svenska samhällskontraktet de faktiskt är. Samtidigt som förändringarna fått både politiker och beslutsfattare, sekulära som kyrkliga, att snegla på Storbritannien för inspiration. Men är Storbritanniens exempel något som går att införa i vårt svenska sammanhang? Kom på seminariet för att höra mer om möjligheter och fällor utifrån ett forskningsperspektiv, och kommentarer från svensk politik och civilsamhälle.

Just nu har vi också en migrationspolitisk situation som aktualiserat kyrkans betydelse för en hållbar samhällsutveckling. För hur hade det svenska mottagningssystemet klarat sig utan kyrkans sovplatser, samordning och stöd?

 

Medverkande:

Martha Middlemiss LéMon, författaren av rapporten, forskare vid Uppsala universitet och föreståndare för centrum för forskning om religion och samhälle.

Olle Carlsson, Kyrkoherde vid Katarina församling, välkänd radiopratare och författare.

Emilia Bjuggren, arbetsmarknads och idrottsborgarråd i Stockholm, med mångårigt engagemang för civilsamhällets roll för en hållbar utveckling.

Tid: 15 december, 9.00-10.00. Kaffe serveras från 8.30, smörgåsar och annat finns att köpa i Café Foajé, (ett socialt företag inom Katarina församling).
Plats: Klara församling, Högbergsgatan 15 A.
Anmälan: Ja, klicka här.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar